Göd kväll tisdag

Tjoo!

Idag har jag varit jätte trött hela dagen, vilket har varit lite jobbigt. Och nu ¨bordejag egentligen sitta och läsa i mitt natonella prov svenska häft, men jag tog en liten blogg paus.

Idag har jag bara varit i skolan och även hämtat min hårförlängning som hade kommit idag som jag har beställt från fannyhair.se (skrev om de här)Men jag tänkte passa på att lägga ut bilde på det jag lyckades hitta på maruberg i söndags. De vart detta:


klänning till studenten köpt på gina tricot

  

Leggings till studenten och skor och sjal till balen (leggings från wearit, skor från dna och sjal från Zarcillo)

på Zarcillo hade de ett öppnings erbjudande eftersom de öppnade i helgen så jag fick denna sajl med gratis:bilder på hårförlängningen: 

Känns som om den kommer bli väldigt lång, men de får vi se när jag provar. Väldigt snygg färg var det på håret i alla fall, precis den färgen jag ville ha.

Föresten.......

Jag berättade här om ett par skor jag (min mamma) beställt åt mej på hm för kvällen på studenten. Och de har äntligen kommit!

Såhär ser de ut:Hoppas att alla har haft en bra dag!

Lycka till till alla därut som ska göra nationella provet i svenska i morgn (precis som jag)

Puss och Kram!♥

God morgon Söndag

Har precis vaknat  och  är jätte hungrig och funderar på och ställa mej och göra nudlar (jag är inget fan av mackor till frukost tyvärr).

Är jätte trött efter gårdagens högskoleprov. Fast de känns skönt att det är avklarat nu, förhoppningsvis blir det aldrig mera högskoleprov för mej.

Dagens planer är att:

-Städa lite
-Åka till Marieberg med Älsk och kanske Erika. Där ska jag kolla efter stövlar, bal skor, en vit bh och en klänning eller tunika.
-Plugga inför naturkunskaps prov som jag sk aha på torsdag
-Öva på min synt stråkstämma till I have nothing

Hoppas ni får en bra dag :)


Nyss hemkommen efter högskoleprovet

Hej!

Jag kom precis hem, de ända jag har gjort hittils är att rätta (kunnde inte hålla mej). Och de har gott betydligt bättre än förra gången i alla fall! Speciellt i ELF (engelsk läsförståelse) och NOG (matte). Fick 7 rätt i nog och 9 i elf den här gången istället för endast 4 i båda. Så nu får jag vänta med spänning tills jag får resultatet i va mitt (heter de snitt) blir. Fick 0,4 sist och hoppas på nått lite närmare 1,0 den här gången :)

Någon av er som också var och gjorde högskoleprovet idag?
Nån som gjort de tidigare?

Högskoleprovet idag!

Godmorgon alla!

Idag är jag uppe tidigt för en gångs skull. Jag ska iväg och göra högskoleprovet idag och de håller på från 8,30-16,20 de kommer jag att syssla med hela dagen!

Hoppas att ni får en roligare dag än mej :)

Puss&Kram!♥


Va duktig jag är!

Ja måste bara (eftersom jag är så stolt över mej själv) säfa att  jag gjorde de muntliga till nationella provern i Svenska idag. Jag var jätte nervös innan så de känns jätte bra att ha de gjort! :) Gjorde även muntliga i Enelska B igår. Men de känndes mycket bättre. eftersom att i Svenskan så ska man stå och prata om nått framför hela klassen i 5 minuter (mitt vart 5 minuter och 6hundradelar) och i engelskan skulle man bara prata och förklara en text man fick att läsa med en klasskompis i ett eget rum.

Nu är de bara skriv, läsa och lyssna delarna kvar i nationella i eng B och svenska.  (Måste medge att jag är väldigt nervös för lyssna, skriva och läsa i eng)

Hoppas ni har en bra dag!

Puss&Kram!♥

Löshår till studenten check!

Har funderat ett tag på att ha löshår till studenten och hittade ett jätte bra erbjudande på brunt löshår på Fannyhair endast 199:- kostar de jag köpte (de var typ månadens erbjudande eller nått) så jag har beställt det nu och får hoppas att jag får till färgen på mitt riktiga hår så de blir samma färg bara (mitt hår är ju oanget nu, har inte färgat det rödare än). Jag tänkte börja bruna till håret närmare maj.

och löshåret skulle komma om 2-5 dagar så de kommer nog nångång nästa vecka! (hoppas att jag begriper mej på hur man ks agöra med clipsen bara men Malin hr lovat att hjälpa mej)


hoppas ni har det bra!

Puss&Kram!♥

Inte långt kvar nu!

Nu är de inte alls långt kvar till studenten nu! Veckorna kommer bara springa iväg, kommer lbir väldigt mycket att göra!

V.13 (nu) redovisning bok, lyssna på syon i aulan, nationella muntligt svenska/engelska, ljusparty och högskoleprov.
v.14 Naturkunksapsprov och Nationella i Svenska
v.15 Påsklov (Kankse sista ever)
v.16 Sista dagen att anmäla sig till universitetet
v.17 Naturkunksaps prov och mina syskon John och Wilma fyller år
v.18 Nationella prov i Engelska B och Vårkonsert
v.19 Musikal vecka och Nationella prov i engelska B
v.20 Musikal vecka (föreställningar börjar har jag för mej) och Clara fyller
v.21 Musikal vecka (föreställningar här med)
v.22 Lite lektioner i skolan igen och sen studentbalen
v.23 Veckan med stort V! Krampen och STUDENTEN!!!!!!!

Och så ska man ha tid att handla alla sista sakerna inför studenten också! Men de borde väll hinnas med tycker jag.

Nya hårfärgen

HAr nog glömmt läga in bilderna på mitt nya hår
(har en här men de syns knappt)
Nu ska jag ju färga håret ikväll igen ifs men kan ju lägga in så ni kan jämnföra sen.

Från början:


I med färgen:


Och resultatet:


Så min hårfärg är inte allt för snygg just nu.

De vart ungefär:
Gult+mahognyfärg=Orange

Så ja ska färga håret en gång tilli dag så får vi se om de blir bättre, vilket jag hoppas!


God Morgon Fredag!

Idag är jag hemma från skolan, jag har lite feber och är hur förkyld som helst. Men jag måste blir frisk till Söndag då det är Sonja Aldén konsert. Men det blir jag!

Idag ska jag plugga bl.a. försöka komma så långt som möjligt i en bok som jag ska skriva recenssion om till tisdag och så ska jag försöka läsa en massa noveller som jag ligger efter med i Att läsa för nöjets skull.

Sen så ska nog Älsk färga håret på mej ikväll. Färgade håret förra veckan, men de vart inte så bra för färgen fäte inte så bra. Vilket jag an förså eftersom jag va "blond" förut. Men nu har jag tänk försöka bli lite röd hårig :)

Hoppas att ni hår en bra dag!

Puss&Kram!♥

Vad gör en vardagshjälte?

Hej!

Sitter och håller på med en svenska uppgift och ska ha muntlig redovisning i morgon om vardagshjältar! Men mina idéer till vad som gör en vardagshjälte har tagit slut. Så jag undrar va ni tycker? Vem är vardagshjälte? En som räddar livet på folk? Eller kan de vara nån annan som enbart är snäll och trevlig och säger hej till ledsna personer?

Vem är vardagshjälte enligt dej?

Söndag

Tjoo!

Sitter och kollar på Beck.
Kollade förut på "vårt bröllop i era händer" det fick mej verkligen att längta efter bröllop! Hade de inte vart så att jag känner att jag måste plugga klart innan jag gifter mej så hade de kunnat vara mycket möjligt att jag och Martin skulle kunna gifta oss snart! Men nu blir det nog om 3-4 år! Vilket kan behövas om man ska hinna samla ihop 120 000:- som de tydligen kostar!

Dagen har varit väldigt lungn, pluggande och vi har även vart på besök hos Micke och Erika som är kompisar till oss.

Kvällen kommer bestå i att kolla klart på beck, duscha och sen gå och sova.

Hoppas ni haft en bra dag!

Puss&Kram!♥Grattis Malena Ernman

HAHA inte gick de som vi trodde här i alla fall. Vi fick ett rätt (att Sarah Dawm Finer kom 6:a) Och de som vi tippade på de tre sista platserna låg ju där men i annan ordning. Och Måns, Croline och E.M.D kom ju 2,3,4 istället för 1,2,3. Så vi är ju inte helt borta jag och Sandra.

Jag och Sandra har haft riktigt melodifestival mys med Chips, godis, coca coal och marabou mjölkchoklad.
  


Lite årets saker enligt mej:

Årets favorit: H.E.A.T
Årets snyggast klädd: Molly Sandén (ortoligt fin klänning)
Årets fulast klädd: Agnes (Sparkdräkt, Hallå!?:O)
Årets poäng chock: Caroline Af Ugglas, näst högta poängen av svenska folket.
Årets röst: Malena
Årets ända chock i finalen (i framträdandena): E.M.D, att de inte var de tre som stog i mitten längsta fram utan va lite busiga och chockade lite, de gjorde också de ända klädbyttet.
(Ok om man ska vara petig så hade ju faktiskt H.E.A.Ts sångare ändrat och hade väst under jackan och Sofia hade en annan "body")
Och sen Årets snyggaste trummis: H.E.A.T trummisen :)

Melodifestivalen, så tror vi. Va tror ni?

Tjo!

Jag är med Kennerberg och vi har suttit och gissat hur vi tror att de kommer gå i meloidifestivalen ikväll.

Vi tror att det kommer gå så här:

1. Måns Zelmerlöw -Hope and glory
2. E.M.D -Baby, Goodbye
3. Caroline af Ugglas -Snälla snälla
4. Heat -1000 Miles
5. Agnes -Love love love
6. Sarah Dawn Finer -Moving on
7. Malena Ernman -La Voix
8. Alcazar -Stay the night
9. Molly Sandén -Så vill stjärnorna
10. Emilia -Your my world
11. Sofia -Alla

Hur tror ni det kommer gå?


Jag hoppas själv att Emilia eller Heat vinner men om vi gissar lite hur folk kommer rösta så tror vi så här. (man kan ju hopas att vi får nått rätt i alla fall)

Hoppas ni får en trevlig melodifestivalen kväll ,Sandra och jag ska sitta och svulla chips och dricka Coca Cola.

Puss&Kram!♥


Tisdag och shopping

Hej!

Idag har jag vart i skolan och haft övning inför våran musikal och det har varit väldigt roligt! Spelat både revolution och i have nothing idag.

Efter skolan så gick jag hem under nervöst tillstånd, jag skickade efter en klännig som jag tävnkte ha på sonja aldén konserten, och den hade kommit så min kära fästman hade vart gullig och hämtat ut den. Så jag skulle hem och prva den och var jätte nervös eftersom de oftast är rätt svårt för mej med vita kläder eftersom jag är rätt så knubbig.
Men jag hade tur och det passade och såg inte allt för jävigt ut i alla fall...

Efter det så åkte jag och älsk till marieberg för att kolla efter en beige sjal och smycken till sonja konserten. Och hårfärg och foundation. Och jag hade tur och hittadeallt jag behövde :) Så nu är allt klart som behöver vara klart tills nästa helg då sonja konserten är.


Sonja konsert outfit (+vita leggnings):
 
 


Så ska jag ha ett par jätte snygga kilcklacks skor som jag köpte förra året men knappt använt (tyvärr)

Andra köp:

 
 

Sen kunde jag inte hålla mej från att köpa ett par örhängen mer än vad jag skulle, men de kostade ju faktiskt bara 20:-


God kväll Lördag

Jag vakande välldigt sent idag, jag var ute med Karro och Lisa på MM i går så det vart rätt sent. Så dagen har i stort sett mest bestått av att ta det lungt och den har också bestätt av att plugga Naturkunksap B. Eftersom jag tror att jag kanske behöver göra prov på måndag, skulle gjort ett i tisdags när jag var sjuk. Och provet handlar om matspjälkningen, hjärtat och blodomloppet, andningen och immunförsvaret.

 

Igår var jag ju på stan med Sandra och jag hittade lite saker till balen och studenten. En väska som jag ska ha på studenten och ett hårspänne och "pärlhårsnurror! som jag ska ha i håret på balen.

  


Nu ska jag fortsätta plugga Naturkunskap och när ajg är klar ska jag och älklingen laga mat. Vi ska laga en jätte god kyckling och curry gryta.

Ha deså bra allihop!

Puss hej!♥

Fredag

Godmorgon fredag!
Äntligen fredag!!! Jag har precis vaknat och ska snart bege mej till skolan efter lite fixande och sminkande. Jag har sovit otroligt bra inatt! Gick och la mej 11 och söv ända till 07,30 vilket känns skönt! Så nu är jag utvilad!

Idag ska jag först till skolan och när jag slutar vid 15,00 så ska jag vänta på Sandra som ska ålla på med sitt fysik prov och nr hon är klar ska vi ta och bege oss upp på stan och kolla efter student och bal saker. Jag har tänkt att kolla efter mest balsaker. Speciellt skor och grejer till håret.

Sen ikväll vet jag inte riktigt vad jag ska hita på, men det blir nog bara till att ta det lungt!

Ha en bra dag!

Puss&Kram Johanna!♥


Tips på bra foundation?

Varför tar alltid foundations slut när man känner att man inte riktigt har råd att lägga ut pengar på en? Nu har min tagit slut i alla fall. Vilket känns väldigt jobbigt eftersom jag köpte den nyss! Kanske för ca 2-3 månader sedan och jag tycker foundations man betalar 145:- för ska hålla betydligt längre! Så nu vet jag att jag inte ska köpa miracle touch liquid illusion foundation nån mer gång!

Någon som har nått tips på nån bra foundation som räcker länge?Tävling hos Lakriz

Jag är med och tävlar om en jätte söt ängelberlock hos Lakriz!Länk till tävlingen här

Besök på Örebro universitet!

Idag har jag vart på Örebro Universitet på universitetsdag och varit på föreläsningar om olika program. Jag och Sandra hängde ihop hela dagen eftersom vi ändå skulle gå och lyssna på samma programm. Och vi var och lysnade på Lärarprogrammet, sjuksköterskeprogrammet, röntgensjuksköterskeprogrammet och ambulanssjukvårdarprogrammet. Så det märks i alla fall att det är nått inom vården som jag är mest intreserad av.

Lärarprogrammet var jag inne på ett tag när jag började på gymnasiet, men de ska jag nog inte söka till.

Ambulanssjukvrdsprogrammet lät roligt, men eftersom man kan läsa vidare till det om man läser sjuksköterskeprogrammet sen så är det ju bättre att läsa till sjuksköterska först.

röngensjuksköterskeprogrammet lät roligt, funderar på att söka det också. Sen så kan man läsa till några kurser bara om man skulle vilja bli sjuksköterska sen i alla fall.

Och sjuksköterskeprogrammet har jag bestmmt mej för att jag ska söka och att det är det jag vill komma in på helst! Jag tycker att de verkar så roligt att jobbamed mycket människor. Och sen så finns det ju hur mycket som helst som man kan läsa vidare till bl.a. Ambulanssjukvårdare, barnmorksa, röngensjuksköterska, akut sjuksköterksa o.s.v.

Så dagen har varit mycket lärorik!


Tidsbrist PANIK!

25 dagar till Högskoleprovet
42 dagar till sista ansökningsdagen till universitetet/högskolan
87 dagar till balen
93 dagar till studenten

Vart fasiken har all tid tagit vägen!?!?!?
Jag börjar få riktig panik! hur vill jag ha mitt liv efter studenten egentligen? Vill jag verkligen bli sjuksköterska? Kommer jag komma in? Och om jag inte gör det, vad ska jag då göra i höst?


Är det någon som vet om några av de här städerna/universiteten är trevliga/bra?

-Högskolan i gävle?
-Högskolan i jönköping?
-Karlstads universitet?
-Lindköpinguniversitete?
-Mälardalens högskola, Eskilstunna, västerås, nyköping?
-Högskolan i Borås?
-Högskolan i Dalarna, Falun?


De är mina reservplaner om jag inte kommer in i Örebro!


Ikea köp!

Igår var jag och Martin på ikea som jag skrev här. Och vi handlade en hel del.

En ny matta till vardagsrummet (det blev nr1 Bettan Linje), ett nytt vardagsrumms bord, nya kuddar, nya lampor och sen lite burkar och andra små dekorations saker.

Så hä blev i alla fall vårt vardagsrum nu med nya mattan och nya soffbordet och mina "hippiekuddar" som martin kallar de blommiga:
skit snygt mönster på "underlagret" på bordet

Bilder på lamporna kommer upp när vi har fixat med alla salladar och sånt!

Godmorgon måndag!

Hej och hå!

Idag är jag hemma från skolan för jag mår inge bra, har lite feber och ont i halsen och lite ont i öronen. Jag hoppas att jag inte håller på och få öroninfalmation och streptokocker.

Idag ska jag ta det lungt! Men jag behöver plugga också för jag har prov i morrn men vi får se om jag ska till skolan i morgon eller inte. Jag ska också hålla på och fixa lite här hemma med lite nya lampor som vi har köpt och så.

Sen i kväll så ska jag kanske på sonja aldén kör övning om jag mår bättre.

Hoppas eran dag blir bra!

Puss&Kram!♥

Stora städ dagen!

Idag kommer min dag att innehålla massor med tråkig städning :( Men man får ju faktiskt skylla sig själv när man inte kan hkka ordning! Ifs så måste man ju alltid dammsuga och sånt i alla fall ,men sånt kan jag göra! Men däremot att gå omkring coh plocka upp massa saker som tvätt och massa skolpapper som ligger överallt, och hålla på och plocka ihop disk det är inget jag uppskattar att göra, Men som sagt jag får skylla mej själv!

Och om jag har tur så ska jag och martin ta och åka till Ikea sen och kolla efter ett nytt vardagsrummsbord för vårat som vi har känns lite litet. Och sen så ska vi också köpa en lampa som vi ska ha på väggen. Vi har redan 1 men vi ville ha 2 och det fans bara en när vi köpte våran så vi ska köpa en till sån om det finns sen. Och så ska vi kanske köpa en vit tavel hylla. Och så ska vi kolla på en matta till vardagsrummet också.
Och så kanske en matta också, här är några jag skulle kunna tänka mej:

   

Vilken är snyggast?
Bettan linje (nr1), Hulda Vilse (nr2&3) eller Jorun(nr4)??

RSS 2.0